Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Larm om kraftig brand i Tvetatippen


Klockan 19.04 på söndagskvällen larmade SOS Alarm om en eventuell brand på Tvetatippen, söder om Södertälje.

När räddningstjänsten kom fram till tippen visade det sig att det brinner i en flishög på området.

Enligt ett vittne till Telgenytt, ska det brinna i en flishög, det skall vara en kraftigbrand uppger vittnet.

Flishögen som börjat brinna är cirka 100 meter lång, 30 meter bred och 10 meter hög.

– Det är en fullt utvecklad brand i flishögen och just nu har vi enheter från fyra stationer som är på plats och bekämpar branden, säger Sebastian Levin, yttre befäl på räddningstjänsten.

Bränder i flishögar är omvittnat svårsläckta och kan pågå i veckor i form av glödbränder under ytan som ibland blossar upp. Hur omfattande den nya flisbranden på Tvetatippen är kan Sebastian Levin inte bedöma just nu.

Söndag 18 april kl. 21.58 Pågående brand, Tveta

Just nu brinner det i en flishög på Tveta återvinningscentral. Släckningsarbete pågår och kommer att fortsätta under hela natten.

Tveta kommer tillsvidare att hålla stängt för privatpersoner och vi hänvisar istället till Returen.

Informationen uppdateras under måndagen.

Skriver Telge på sin hemsida

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2021 00:00
Senast uppdaterad: 18 april 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors