Företag i fokus:

Misstänkt Olaga hot i Lina Hage

Det var vid 23:00 tiden som polisen fick syn på en bil i Lina Hage som sedan stoppades av polisen för kontroll. I bilen befann sig tre ungdomar i 18 års åldern. De första poliserna på plats hade även med sig hundar.

Under kontrollen tillkallades ytterligare fyra patruller på grund av att en polis känt sig hotad. En polishelikopter patrullerade och bevakade för att hjälpa kollegorna under tiden kontrollen pågick.

Enligt uppgifter till Telgenytt:

Polishelikoptern var redan på plats i Södertälje för misstänkt inbrott i närheten av händelseplatsen. Detta förklarar pådraget som polisen drog med sig under tiden den bilen kontrollerades. Vi har även fått uppgifter om att ungdomarna i bilen bar munskydd, polisen medger att just det fick de att känna sig hotade.

Ungdomarna greps på plats, men kunde senare släppas. Polisen har tagit upp en anmälan mot de tre samtliga ungdomarna i bilen för misstänkt för inbrott och olaga hot.

Polisen kunde där efter åka från platsen utan någon misstänkt

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 februari 2021 00:00
Senast uppdaterad: 28 februari 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors