🕝 1 minuter
20-åring bar på skottsäker väst - Beslagtogs av polis
Publicerad 4 maj 2023 06:00
Uppdaterad 4 maj 2023 00:26

Bild: Creative Commons.

En ung man fick sin skottsäkra väst beslagtagen av polisen. Detta då mannen visade sig ha en obetald skuld till Kronofogden.

Efter senaste tidens våldsspiral har polisen uppmärksammat allt fler kriminella bär på skyddsvästar på grund av den pågående konflikten i Södertälje. Tack vare polisens intensiva insats de senaste månderna har ett flertal personer, med kopplingar till dödskjutningar i staden, kunnat gripas.

Tidigare denna månad kontrollerades en person, född 2002, i Södertälje av polisen som visade sig bära på en skottsäker väst. Skyddsvästen som mannen bar vid tillfället värderades till 1200 kronor och beslagtogs på grund av en obetald skuld på totalt 14.318 kronor enligt Kronofogdens beslut.

Beslagtagandet är en del i en myndighetsgemensam satsning mot grov och organiserad brottslighet. Kronofogdens specialindrivningsenhet har en jourverksamhet där polisen och tullen kan tipsa dygnet runt om beslagtagbara tillgångar som påträffats hos personer i samband med gripanden, husrannsakningar och andra tillslag.

Kronofogden bedömer dock inte om en person är kriminell utan endast kontrollerar obetalda skulder som ska utmätas.

(Annonslänk)

Dela artikeln