🕝 2 minuter
18 åringen träffades med flera skott - "Är på bättringsvägen"
Publicerad 18 juli 2022 17:25
Uppdaterad 18 juli 2022 17:25

Foto: Shamash Oyal.

Strax efter midnatt natten mot lördag, den 16 juli, sköts en 18-åring man i bröstet och fördes akut till sjukhus med allvarlig skador.

Enligt uppgifter till Telgenytt träffades han med flera skott, men överlevde mirakulöst.

Skottlossningen inträffade klockan 00:04 på fredagskvällen vid en parkering vid Hovsjöskolan. Den skjutne 18-åringen fördes till sjukhus med allvarliga skador, men efter en lång operation kunde läkarna stabilisera hans tillstånd.

Han träffades med flera skott.

Enligt uppgifter till Telgenytt sköts han med fyra skott som bland annat träffade magen och ena lungan. Uppgifter till Telgenytt berättar att 18-årigen gick ut strax innan skjutningen för att träffa vänner när incidenten inträffade.

Polisen på plats med sökhundar efter skottlossningen. Foto: Shamash Oyal.

Flera skott avlossades som hördes av flera boende i området.

– Dom här sköt inte för att varna eller så, de sköt för att döda honom, säger uppgiftslämnaren till Telgenytt.

Polisen har tagit del av övervakningsfilmer och genomförde under natten en teknisk undersökning på platsen där skottlossningen ägde rum.

Nu har det snart passerat tre dagar sedan den unge mannen sköts på parkeringen i Hovsjö, men ska enligt uppgifter till Telgenytt vara på bättringsvägen.

– Han är vaken men ska ha svårt att prata, men han är på bättringsvägen. Jag hoppas verkligen polisen får tag på dem. Polisen har ju fullt med kameror runt skolan, vi får se vad polisen säger, berättar uppgiftslämnaren till Telgenytt.

18-åringen ska i nuläget fortfarande vårdas under uppsikt av läkare på sjukhus. Polisen har i nuläget ingen misstänkt person gripen för helgens skjutning vid Hovsjöskolan.

Vet du något om händelsen. Tipsa polisen här.

BILDEXTRA: Här undersöker polisen brottsplatsen efter nattens skjutning

18-åring sköts med flera skott vid denna parkering i Hovsjö. Foto: Shamash Oyal.

Dela artikeln