🕝 1 minuter
17-åring misstänkt för mord - Åtalas för rån
Publicerad 29 augusti 2023 09:49
Uppdaterad 29 augusti 2023 09:49

Arkivbild

Tidigare i år greps en 17-åring misstänkt för delaktighet i mordet på en 30-årig man från Södertälje i Flemingsberg. Nu åtalas pojken för att ha rånat en tonåring norr om Stockholm.

Enligt häktningsframställningen är den gripne en 17-årig, statslös man som enligt uppgifter är bosatt i Södertälje. Han greps tidigare i år, misstänkt för mord, och har varit häktad sedan dess. Han har även tidigare blivit dömd för att ha knivrånat ungdomar i Östertälje, vilket resulterade i en dom för ungdomsvård.

Nu åtalas han för ett annat rån som inträffade 2021 norr om Stockholm, efter att ha lurat en annan pojke till en plats under förevändning av att köpa lustgas. Vid mötesplatsen blev offret överfallen av 17-åringen från Södertälje och flera andra individer som rånade honom på bland annat mobiltelefon, märkeskläder och bilnyckel.

Efter en polisinsats kunde polisen gripa tonårspersonerna och återfann offrets tillhörigheter i deras ägo.

Han har sedan våren varit häktad i samband med mordet i Flemingsberg på en 30-årig man från Södertälje. Han greps med sannolika skäl misstänkt för antingen mord eller medhjälp till mord.

Läs även: – Södertäljebo skjuten till döds i Flemingsberg

Dela artikeln