🕝 1 minuter
16-åring omhäktad för skjutning i Hovsjö
Publicerad 28 december 2023 04:00
Uppdaterad 28 december 2023 15:30

Foto: Shamash Oyal

16-åringen som häktades misstänkt för inblandning i skjutningen i Hovsjö har nu omhäktats. Ytterligare två män kunde gripas i Spanien dit de flydde efter skjutningen.

Kort efter skjutning i Hovsjö den 9 december greps tre personer, 16, 18 och 22 år gamla. Två av dem stoppades av polisen när de befann sig i ett fordon i Södertälje och den 16-årige i en trappuppgång i Hovsjö.

Två av de skjutna har skrivits ut från sjukhuset, men den tredje, en 16-åring, är enligt uppgifter fortfarande nedsövd. Fram till föregående vecka hade, enligt LT, inga försök att väcka upp honom gjorts ännu, eftersom skadorna bedöms som mycket allvarliga. Enligt obekräftade uppgifter till Telgenytt ska personen ha blivit skjuten i ansiktet.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk

De två äldsta som greps misstänkta för inblandning i skjutningen släpptes på fri fot, men enligt åklagaren kvarstår misstankarna mot dem. En 16-åring förblev frihetsberövad och har nu omhäktats.

Ytterligare två personer gripna i Spanien.

Dagarna före jul greps två män i Barcelona, som tidigare hade häktats i sin frånvaro i Sverige. Enligt Aftonbladet kopplas en av personerna till platsen med tekniska bevis som förbinder åtminstone en av dem med skjutningen. Den andra mannen är misstänkt för att ha hjälpt den huvudmisstänkte skytten att fly Sverige strax innan de båda blev gripna. Uppgifter tyder på att de flydde landet med bil och reste genom Europa innan polisen slutligen nådde dem på ett hotell i Barcelona.

– De var efterlysta av svensk polis och greps tillsammans. Den ena är misstänk för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andra för grovt skyddande av brottsling, säger åklagare Åsa Lindefelt Skog.

Dela artikeln